Πτώση 6% στις μετοχές της Deutsche Bank

Αφότου ανακοίνωσε πως προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου οκτώ δισ. ευρώ και αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχωρούν σήμερα κατά 6%.

Πτώση 6% στις μετοχές της Deutsche Bank

Οι μετοχές της Deutsche Bank, οι οποίες σημειώνουν ομαλή ανάκαμψη από το Σεπτέμβριο και μετά, για άλλη μια φορά κινούνται πτωτικά, αφότου η τράπεζα ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση κεφαλαίου οκτώ δισ. ευρώ και άλλη μια στρατηγική αναδιάρθρωση.

Στην αρχή της διαπραγμάτευσης οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 6%, ενώ βρέθηκαν κάτω των 18,01 ευρώ, δηλαδή της χαμηλότερης τιμής από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αύξηση κεφαλαίου –μέσω μιας έκδοσης δικαιωμάτων νέων μετοχών αξίας μέχρι και 687,5 νέων μετοχών, με έκπτωση 39% στο κλείσιμο της Παρασκευής στα 19,14 ευρώ- θα πρέπει να τονώσει το δείκτη βασικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, ο οποίος είχε διαμορφωθεί στο 11,9% στα τέλη του περασμένου έτους και περίπου 14,1% σε όρους pro forma.

Μελλοντικά, η τράπεζα στοχεύει σε δείκτη βασικού κεφαλαίου «άνετα άνω του 13%».

Μαζί με την αύξηση κεφαλαίου, η γερμανική τράπεζα θα συρρικνώσει τα τέσσερα τμήματά της σε τρία. Ο διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, τόνισε πως η αναδιάρθρωση είναι «ένα σημαντικό βήμα μπροστά, στην πορεία για τη δημιουργία μιας πιο απλής, πιο δυνατής και αναπτυσσόμενης τράπεζας».

Με την αναδιάρθρωση θα συνδυαστούν οι δραστηριότητες αγορών και εταιρικής χρηματοδότησης που διαχωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Η Postbank, η οποία τέθηκε προς πώληση τον Απρίλιο του 2015, θα παραμείνει και θα ενσωματωθεί πλήρως στις άλλες δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της Deutsche Bank. Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο τέταρτος πυλώνας της στρατηγικής της γερμανικής τράπεζας.

Η αναδιάρθρωση θα κοστίσει στην τράπεζα δύο δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v