Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με έκπτωση 35% οι νέες μετοχές της Deutsche Bank

Η τράπεζα αποφάσισε να προσφέρει τις νέες μετοχές στο 35% της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής, δηλαδή στα 11,65 ευρώ. Η τιμή είναι σχεδόν 41% χαμηλότερη από όταν έγινε γνωστό ότι η Deutsche Bank εξέταζε αύξηση κεφαλαίου.

Με έκπτωση 35% οι νέες μετοχές της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank πουλά μετοχές με έκπτωση 35% στην τιμή κλεισίματος της προηγούμενης εβδομάδας, με σκοπό να συγκεντρώσει οκτώ δισ. ευρώ, καθώς προσπαθεί να τονώσει τα οικονομικά της και να φέρει ανάπτυξη.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, η τράπεζα θα εκδώσει 687,5 εκατ. νέες μετοχές, στα 11,65 ευρώ το τεμάχιο. Τα νούμερα συνάδουν με την προηγούμενη ανακοίνωση που έκανε η Deutsche Bank επάνω στην προγραμματισμένη πώληση, στις 5 Μαρτίου.

Η προσφορά αντανακλά έκπτωση 35% στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, στα 17,86 ευρώ, ενώ η νέα τιμή είναι σχεδόν 41% χαμηλότερη σε σύγκριση με την πρώτη φορά που αναφέρθηκε πως η Deutsche Bank εξέταζε αύξηση κεφαλαίου.

Οι υφιστάμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια νέα μετοχή για κάθε δύο που έχουν αυτή τη στιγμή στην κατοχή τους.

Η πώληση θα διαρκέσει από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου και θα είναι η τέταρτη ένεση κεφαλαίου για την Deutsche Bank από το 2010. Ο διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, ο οποίος είχε στο παρελθόν υποστηρίξει ότι δεν επιθυμούσε να στραφεί στους επενδυτές, άλλαξε πορεία αυτό τον μήνα αφότου οι επενδυτές σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου και η γερμανική τράπεζα δεν κατάφερε να βρει αγοραστή για τη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής.

Ακόμη και αφότου υποχώρησε ελαφρώς αυτό τον μήνα ενόψει της αύξησης κεφαλαίου, η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank εξακολουθεί να βρίσκεται 80% υψηλότερα σε σχέση με το χαμηλό που βρέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, εν μέσω φρέσκιας αισιοδοξίας για τις τράπεζες καθώς οι επενδυτές εικάζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερα επιτόκια χορηγήσεων θα μπορούσαν να αναβιώσουν τα κέρδη.

«Το περιβάλλον για την πώληση μετοχών είναι σχεδόν τέλειο, δεδομένης της προσδοκίας για υψηλότερα επιτόκια και εύρωστη αγορά μετοχών», τόνισε ο Ingo Frommen, αναλυτής της LBBW, που προτείνει «αγορά» για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v