Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε το νομοσχέδιο για την υγεία

Σε «ναυάγιο» εξελίχθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την υγεία από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Ακυρώθηκε η ψηφοφορία.

HΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε το νομοσχέδιο για την υγεία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, να αποσύρει το νομοσχέδιο για την υγεία, χωρίς να διευκρινίζει αν θα το επανακαταθέσει στο μέλλον. Η προγραμματισμένη για τις 21:30 ώρα Ελλάδας ψηφοφορία τελικά αναβλήθηκε.

Το CNN είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο κ. Ράιαν, ενημέρωσε τον κ. Τραμπ, πως το νομοσχέδιο για την υγεία δεν θα περάσει από την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Ράιαν είχε μεταβεί στο Λευκό Οίκο για να τον ενημερώσει πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. Ο δε αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ανέβαλε ταξίδι στο Αρκάνσας, ώστε να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για την ψηφοφορία.

Ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είχε εκφράσει νωρίτερα αμφιβολίες για το αν υπάρχουν αρκετοί ψήφοι για την στήριξη του νομοσχεδίου.

Όπως μεταδίδει το MSNBC, ο κ. Tραμπ δήλωσε πως θα ασχοληθεί ξανά με το νομοσχέδιο για την υγεία «κάποια στιγμή αυτό το χρόνο», αλλά όχι στο κοντινό μέλλον. Ο ίδιος ανέφερε πως θέλει να δει αν οι Δημοκρατικοί θα τον προσεγγίσουν για να εργαστούν από κοινού πάνω στο ζήτημα. 

Η αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς είχε αντιμετωπιστεί ως ένα πρώτο τεστ για την δυνατότητα της νέας κυβέρνησης να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v