Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed ετοιμάζεται να αρχίσει από φέτος τη μείωση του ισολογισμού

Η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed πρέπει να γίνει με προβλέψιμο τρόπο, υποστήριξε μια μεγάλη μερίδα αξιωματούχων της Fed.

H Fed ετοιμάζεται να αρχίσει από φέτος τη μείωση του ισολογισμού

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed θέλουν να ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος το «ξεφόρτωμα» των 4,5 τρισ. δολαρίων σε ομόλογα που έχει στον ισολογισμό της η κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου.

«Εφόσον η οικονομία συνεχίσει να έχει την αναμενόμενη επίδοση, οι περισσότεροι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι θα συνεχιστούν οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων και έκριναν πως θα είναι κατάλληλη μια αλλαγή στην πολιτική επανεπένδυσης της Επιτροπής αργότερα αυτό το χρόνο» σημειώνεται στο κείμενο των πρακτικών.

«Πολλοί συμμετέχοντες τόνισαν πως η μείωση του μεγέθους του ισολογισμού πρέπει να γίνει με παθητικό και προβλέψιμο τρόπο» αναφέρεται.

Τα πρακτικά δείχνουν πως στη συνεδρίαση του Μαρτίου σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι έκριναν πως η οικονομία βρίσκεται ή είναι πολύ κοντά στην πλήρη απασχόληση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμερικάνικη οικονομία, πολλοί αξιωματούχοι επισήμαναν την αύξηση των τιμών στις τιμές των μετοχών.

«Ορισμένοι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι οι τιμές των μετοχών ως σχετικά υψηλές σε σχέση με τα καθιερωμένα κριτήρια αποτίμησης» σημειώνουν τα πρακτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v