Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,5% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο

Η μέτρηση του Μαρτίου δείχνει την πρώτη επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού της Γερμανίας εδώ και έναν χρόνο, καθώς τον Φεβρουάριο ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεπέρασε τον στόχο του περίπου 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Στο 1,5% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο
Αύξηση 0,1% σε μηνιαία και 1,5% σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η μέτρηση του Μαρτίου δείχνει την πρώτη επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού εδώ και έναν χρόνο, καθώς τον Φεβρουάριο ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας είχε αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012 και ήταν η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012 που ξεπέρασε τον στόχο του περίπου 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ για την ευρωζώνη.

Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι του Φεβρουαρίου και κατά 1,6% έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v