Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυνήγι… συγχωνεύσεων για τη Verizon

Ο CEO δηλώνει ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με την Comcast, τη Walt Disney ή την CBS. Περιουσιακά στοιχεία των πιθανών εταίρων θα ενίσχυαν τις δραστηριότητες της Verizon και ένα deal θα άλλαζε δραματικά τη βιομηχανία media/τηλεπικοινωνιών.

Κυνήγι… συγχωνεύσεων για τη Verizon

Η Verizon Communications εξετάζει πιθανές συγχωνεύσεις προκειμένου να μεταστρέψει την πορεία της, δεδομένης της ραγδαία μεταβαλλόμενης δομής της βιομηχανίας. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Lowell McAdam, ο κολοσσός είναι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με την Comcast, τη Walt Disney ή την CBS.

Ο μεγαλύτερος αμερικανικός φορέας ασύρματης τηλεφωνίας αναζητά νέες πηγές ανάπτυξης, καθώς ωριμάζουν οι δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας και τα νέα εγχειρήματά της στον τομέα των media χρειάζονται χρόνο για να κερδίσουν έδαφος.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Comcast ιδιαίτερα, θα βοηθούσαν τη Verizon να οικοδομήσει ένα δίκτυο οπτικών ινών ώστε να διαχειριστεί τον καταιγισμό στο video streaming και την εξαιρετικά γρήγορη τεχνολογία G5. Όπως ανέφερε ο McAdam σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, μια συμφωνία με τον CEO της Comcast, Brian Roberts, για γρηγορότερα δίκτυα θα ήταν καλοδεχούμενη για τη Verizon.

«Αν ο Brian ερχόταν και μου χτυπούσε την πόρτα θα το συζητούσα μαζί του», ανέφερε ο McAdam. «Αλλά θα σας έλεγα ακόμα ότι θα συζητούσα με οποιονδήποτε ερχόταν και έλεγε ‘’αν ένας πειστικός λόγος για να συγχωνευτούμε’’», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε, θα διαπραγματευόταν για παρόμοια συμφωνία με τον Bob Iger της Disney ή τον Les Moonves της CBS.

Μετά τα σχόλια του McAdam οι μετοχές και των τριών εταιριών που θα μπορούσαν να συγχωνευθούν κινήθηκαν ανοδικά. Η Comcast σημείωσε άνοδο 1,1%, η CBS 1,8% και η Disney 0,4%. Εκπρόσωποι των τριών εταιριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πάντως, μια συγχώνευση της Verizon με οποιονδήποτε από αυτούς τους τρεις παίκτες θα άλλαζε δραματικά το τοπίο στη βιομηχανία της ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα μετά την προτεινόμενη εξαγορά της Time Warner από την AT&T για 85,4 δισ. δολάρια, μια συμφωνία που θα καταστήσει το φορέα τηλεπικοινωνιών έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v