Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμισε την Ιταλία σε ΒΒΒ η Fitch

Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BB- για το αξιόχρεο της Κύπρου, με θετικό outlook. Ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη 2,7% το 2017 και 2,5% το 2018.

Υποβάθμισε την Ιταλία σε ΒΒΒ η Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα σε BBB από BBB+ το αξιόχρεο της Ιταλίας, επικαλούμενος την ασθενική οικονομική ανάπτυξη και την αδυναμία της κυβέρνησης να μειώσει το δημόσιο χρέος.

«Το συνεχές ιστορικό δημοσιονομικών ολισθημάτων της Ιταλίας, της αναβολής της στην εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, της ασθενικής οικονομικής ανάπτυξης και της συνεπαγόμενης αδυναμίας να μειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο του γενικού κρατικού χρέους» σημαίνει ότι η χώρα είναι «εκτεθειμένη σε δυνητικά σοκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος. 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BB- για το αξιόχρεο της Κύπρου, με θετικό outlook τονίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη για τρίτο χρόνο μετά την τραπεζική κρίση και το μνημόνιο, υποστηρίζει την δημοσιονομική και οικονομική προσαρμογή στη χώρα. 

Ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη 2,7% το 2017 και 2,5% το 2018, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης στην αγορά εργασίας και μιας σειράς επενδύσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v