Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Οι αναδυόμενες αγορές είναι για μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Οι αναδυόμενες αγορές πλήττονται από τον ακριβό δανεισμό και την εξάρτησή τους από το ξένο χρήμα, αλλά εκεί βρίσκεται η πραγματική ανάπτυξη. Αναλύτρια της τράπεζας τονίζει πως το θέμα είναι το σημείο εισόδου.

Credit Suisse: Οι αναδυόμενες αγορές είναι για μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Μπορεί οι αναδυόμενες αγορές να παλεύουν με τον ακριβό δανεισμό, αλλά εκεί είναι το σωστό μέρος για να επενδύσει κανείς μακροπρόθεσμα, τόνισε μιλώντας στο CNBC η Anja Hochberg, παγκόσμια επικεφαλής υπηρεσιών επενδύσεων στην Credit Suisse.

«Μας αρέσουν οι αναδυόμενες αγορές, από άποψη δομής», επεσήμανε η ειδικός σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο.

Παραδέχθηκε πως κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να περιμένει κανείς για βέλτιστη επανείσοδο στις αναδυόμενες αγορές, αλλά πρόσθεσε ότι «προτείνουμε στους επενδυτές μας να διατηρήσουν τις αναδυόμενες αγορές ως κομμάτι των στρατηγικών τους τοποθετήσεων σε περιουσιακά στοιχεία. Μακροπρόθεσμα, χρειάζεται να επενδύσεις εκεί γιατί εκεί είναι που ουσιαστικά υπάρχει ανάπτυξη».

Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και οι επακόλουθες αυξήσεις στα επιτόκια της Fed σημαίνουν πως οι αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωπες με οικονομικά προβλήματα, καθώς βασίζονται πολύ στο ξένο χρήμα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη πως μια τρίτη αύξηση επιτοκίων θα λάβει χώρα πριν τελειώσει η φετινή χρονιά, για την Hochberg σημαίνει καλύτερο σημείο εισόδου μετά το καλοκαίρι.

«Υπάρχουν σχετικά καλύτερες επιδόσεις στις αναδυόμενες αγορές, σε ό,τι αφορά στις μετοχές, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Έπειτα, θα υπάρξει κι εδώ κάποια μεταστροφή. Επιπρόσθετα, έχουμε τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και ο κόσμος απλά θέλει να περιμένει για να δει τι θα γίνει. Τώρα που τις έχουμε στο τραπέζι, ο κόσμος μπορεί να αντιδράσει σε αυτές και, φυσικά, μόλις το ‘’χωνέψουν’’ αυτό, θα είναι πιο ανοικτοί σε περιουσιακά στοιχεία αναδυόμενων αγορών γενικότερα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v