Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Το μήνυμα στη Β. Κορέα ίσως δεν ήταν αρκετά σκληρό!

Νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος προς την Πιονγκγιάνγκ. Κάλεσε την Βόρεια Κορέα «να συνέλθει διαφορετικά θα βρεθεί σε μπελάδες όπως λίγες χώρες στο παρελθόν». Τι ανέφερε για πιθανό προληπτικό χτύπημα.

Τραμπ: Το μήνυμα στη Β. Κορέα ίσως δεν ήταν αρκετά σκληρό!

Νέα προειδοποίηση κατά της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η δήλωση του για χτύπημα κατά της χώρας με «φωτιά και οργή» ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή, μεταδίδει το AΠΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Βόρεια Κορέα «να συνέλθει, διαφορετικά θα βρεθεί σε μπελάδες» όπως λίγες χώρες στο παρελθόν.

«Ο λαός της χώρας μας είναι ασφαλής. Οι σύμμαχοί μας είναι ασφαλείς. Και θα σας πω το εξής: η Βόρεια Κορέα καλά θα έκανε να μαζευτεί αλλιώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα που πολύ λίγες χώρες αντιμετώπισαν σε αυτόν τον κόσμο», διεμήνυσε ο Τραμπ από τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο του γκολφ του στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου παρότι κάνει διακοπές είχε νωρίτερα μια σύσκεψη με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Αυτό που κάνουν και αυτά για τα οποία μένουν ατιμώρητοι είναι μια τραγωδία και δεν μπορεί να επιτραπεί» υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».

Ακόμη, ο Τραμπ επέμεινε στο ότι θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να «κάνει περισσότερα» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. «Θεωρώ ότι η Κίνα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα. (Οι Κινέζοι) ξέρουν ότι αυτή είναι η άποψή μου.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι πάντα ανοιχτές στις διαπραγματεύσεις, αλλά πρόσθεσε πως «διαπραγματεύονται για 25 χρόνια». 

Οι Βρυξέλλες διευρύνουν τη λίστα των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεύρυνε την Πέμπτη τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, ευθυγραμμιζόμενη με νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει το Politico, σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο αναφέρει ότι επεκτείνει το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε εννιά πρόσωπα και τέσσερις οργανισμούς.

Στη «μαύρη» λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται ήδη 62 πρόσωπα και 50 οργανισμοί.

Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα και το πρόγραμμα εξέλιξης βαλλιστικών πυραύλων.

«Η Ε.Ε. έχει εφαρμόσει όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθετήθηκαν ως απάντηση στα πυρηνικά όπλα της ΛΔΚ, σε άλλα όπλα μαζικής καταστροφής και στα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v