Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ryanair παρατείνει τις ακυρώσεις πτήσεων και την επόμενη χρονιά

Σοβαρή έλλειψη σε πιλότους αναγκάζει την αεροπορική εταιρία να παρατείνει τις ακυρώσεις. Τον χειμώνα θα χειρίζεται 25 αεροπλάνα λιγότερα και από Απρίλιο, άλλα 10 λιγότερα. Ήδη επηρεάζονται κρατήσεις 400.000 επιβατών.

Η Ryanair παρατείνει τις ακυρώσεις πτήσεων και την επόμενη χρονιά

Η Ryanair Holdings θα επεκτείνει τις ακυρώσεις πτήσεων και μέσα στην επόμενη χρονιά, ενώ εγκαταλείπει τα σχέδιά της για προσφορά στην πτωχευμένη ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει επιφέρει η έλλειψή της σε πιλότους.

Ο αερομεταφορέας θα χρησιμοποιήσει 25 αεροπλάνα λιγότερα απ’ ό,τι είχε σχεδιάσει βάσει του χειμερινού του προγράμματος ,που ξεκινά τον Νοέμβριο. Όπως πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του, έπειτα από αυτή τη μείωση, θα χρησιμοποιήσει ακόμη 10 σκάφη λιγότερα από Απρίλιο και μετά.

Αυτό συνεπάγεται ακύρωση πτήσεων για τις οποίες ήδη έχουν κάνει κράτηση 400.000 επιβάτες. Περίπου 315.000 άνθρωποι θα έχουν πρόβλημα με τις κρατήσεις τους στη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό και όσον αφορά στην Ελλάδα, αναστέλλονται οι τρεις πτήσεις από Χανιά (προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάφο) και τρεις ακόμη από Θεσσαλονίκη (προς Μπρατισλάβα, Παρίσι και Βαρσοβία).

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη έχει, στο μεταξύ, ενημερώσει τους διαχειριστές της πτώχευσης της Alitalia ότι αποσύρει την προσφορά της, προκειμένου να «εξαλείψει όλους τους διοικητικούς περισπασμούς».

Ακυρώνοντας περισσότερες υπηρεσίες, η Ryanair με έδρα στο Δουβλίνο επιδιώκει να συμμορφωθεί με τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιρλανδική εργασιακή νομοθεσία -η οποία απαιτεί από την εταιρία να «χωρέσει» άδειες στο προσωπικό μίας χρονιάς σε διάστημα εννέα μηνών φέτος και να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνει υπόλοιπο αδειών για το 2018.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Michael O’Leary, σε όλους τους επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις έχει προσφερθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν χρονικά τα ταξίδια τους ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Από εκεί και πέρα, η Ryanair προβλέπει πως θα μεταφέρει 129 εκατ. επιβάτες το 2017, δηλαδή δύο εκατομμύρια λιγότερους απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο συνολικός αριθμός για το 2018 θα υποχωρήσει σε 138 εκατ. από 142 εκατ., πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v