Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηνωμένο Βασίλειο: Σταθερός στο 3% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,5% από τον Δεκέμβριο, όπως και τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 2,7% από 2,5%.

Ηνωμένο Βασίλειο: Σταθερός στο 3% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διατηρήθηκε στο 3% τον Ιανουάριο λόγω της καθοδικής πίεσης από τα καύσιμα και τις τιμές των ειδών διατροφής που αντισταθμίστηκε από τις τιμές για πολιτιστικά αγαθά και υπηρεσίες. 

Οι αναλυτές ανέμεναν να πέσει στο 2,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,5% από τον Δεκέμβριο, όπως και τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 2,7% από 2,5%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές των καυσίμων ανέβηκαν λιγότερο τον περασμένο μήνα από ότι είχαν αυξηθεί έναν χρόνο νωρίτερα και οι τιμές των ειδών διατροφής υποχώρησαν σε σύγκριση με τη σταθερότητα του Ιανουαρίου του 2017.

Η ετήσια ανάπτυξη στις τιμές ακινήτων κατέγραψε άνοδο στο 5,2%, οδηγούμενη από τη Σκωτία και τη νοτιοδυτική Αγγλία. Το Λονδίνο ήταν ξανά η πιο αδύναμη περιοχή με τις αξίες να ανεβαίνουν 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v