Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Η BOJ βλέπει έξοδο από τη νομισματική τόνωση

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, βλέπει προοπτική εξόδου από την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, εάν πληρούνται οι στόχοι για τον πληθωρισμό, στο έτος που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020.

Ιαπωνία: Η BOJ βλέπει έξοδο από τη νομισματική τόνωση

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική, αν ο πληθωρισμός φτάσει τον στόχο του, κατά τη διάρκεια του έτους, που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020, στα πρώτα σχόλια του που αναγνωρίζουν την πιθανότητα αυτή.

Η είδηση έστειλε το δολάριο χαμηλότερα σε σχέση με το γεν και ανέβασε τις αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων, λόγω προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να περιορίσει τη νομισματική πολιτική μέσω μέτρων, όπως υψηλότερα επιτόκια ή περικοπές των αγορών ομολόγων.

«Τα μέλη της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας αναμένουν ότι οι τιμές θα φτάσουν το 2% στο έτος χρήσης του 2019. Εάν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σκεφτούν και θα συζητήσουν μία έξοδο», είπε στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v