Υπό πίεση οι Βρετανοί το δ΄τρίμηνο του 2017

Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά το -μη αναθεωρημένο- 0,4%. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3%, κάνοντας την πιο αδύναμη κίνηση της τελευταίας τριετίας. Τα νοικοκυριά δεν αποταμίευσαν περισσότερο από το προηγούμενο τρίμηνο.

Υπό πίεση οι Βρετανοί το δ΄τρίμηνο του 2017

Υπό πίεση παρέμειναν οι καταναλωτές στα τέλη του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε μόλις 0,1% το τέταρτο τρίμηνο και τα νοικοκυριά δεν αποταμίευσαν περισσότερο από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3%, κάνοντας την πιο αδύναμη κίνηση της τελευταίας τριετίας. Η οικονομία συνολικά αυξήθηκε, κατά το μη αναθεωρημένο, 0,4%.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στο 3,6% του ΑΕΠ, στο χαμηλότερο σημείο από το 2012. Η οικονομία έμεινε πίσω, κυρίως λόγω του μειωμένου επιχειρηματικού κλίματος, που προκαλεί η αβεβαιότητα του Brexit.

Η ανάπτυξη στη βιομηχανία των υπηρεσιών αναθεωρήθηκε χαμηλότερα το τέταρτο τρίμηνο, μία κίνηση που αντισταθμίστηκε από την ενισχυμένη αναθεώρηση του τομέα κατασκευών. Τον Ιανουάριο, η παραγωγή στον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε μόλις 0,2% και ο τριμηνιαίος ρυθμός ενισχύθηκε στο 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v