Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Munich Re: Σε χαμηλό 13 ετών οι ζημίες από φυσικές καταστροφές

Οι ασφαλιστικές εταιρίες κατέβαλαν 17 δισ. δολάρια αποζημιώσεις το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, από 25,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, με το ποσό να συμβαδίζει, ωστόσο, με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών.

Munich Re: Σε χαμηλό 13 ετών οι ζημίες από φυσικές καταστροφές

Οι συνολικές ζημίες από καταιγίδες, πλημμύρες και σεισμούς μειώθηκαν σχεδόν στο ήμισυ τους πρώτους έξι μήνες του 2018 στα 33 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο ποσό εδώ και 13 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική εταιρία Munich Re.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες κατέβαλαν 17 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές από 25,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, με το ποσό να συμβαδίζει, ωστόσο, με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών των 17,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την αντασφαλιστική εταιρία.

«Ύστερα από μία περίοδο ακραίων καταστροφών με ζημίες ρεκόρ, είναι θετικό που καταγράφουμε μια φάση με χαμηλές ζημίες», δήλωσε ο Τόρστεν Γιέβορεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re.

Η αντασφαλιστική, ωστόσο, επεσήμανε ότι οι υψηλότερες ζημίες συνήθως προκαλούνται το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πέρυσι, μια σειρά από μεγάλους τυφώνες είχαν ως αποτέλεσμα οι συνολικές ζημίες να φθάσουν τα 340 δισεκ. δολάρια.

Η Munich Re κατέγραψε 430 φυσικές καταστροφές το πρώτο εξάμηνο, από 380 ένα χρόνο νωρίτερα και 250 που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Περίπου 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε φυσικές καταστροφές, από 5.540 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η καταστροφή με το μεγαλύτερο κόστος ήταν η καταιγίδα Φρειδερίκη, που σάρωσε τη Βρετανία, τη βόρεια Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία στα μέσα Ιανουαρίου, προκαλώντας συνολικές ζημίες 2,7 δισ. δολάρια, εκ των οποίων ασφαλισμένες ήταν τα 2,1 δισ. δολάρια.

Οι καταιγίδες και οι πλημμύρες που έπληξαν τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου τμήματα της κεντρικής Ευρώπης προκάλεσαν συνολικές ζημίες 1,6 δισεκ. ευρώ, με τις ασφαλισμένες ζημίες να ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v