ΗΠΑ: Στις 217.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας

Η άνοδος των αιτήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 215.000 και είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο. Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα παραμένει αμετάβλητη και η αγορά εργασίας δυνατή.

ΗΠΑ: Στις 217.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 και έφτασαν τις 217.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά το χαμηλό 48 ετών. 

Η άνοδος των αιτήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 215.000 και είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο αριθμός των ανθρώπων που ήδη παίρνουν επιδόματα ανεργίας υποχώρησε κατά 8.000, στο 1,75 εκατ.

Τι έγινε

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας συχνά έχουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ευρύτερη εικόνα παραμένει αμετάβλητη.

Λίγοι άνθρωποι απολύονται και οι επιχειρήσεις αγωνίζονται για να βρουν εργαζόμενους με προσόντα για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, αλλά η κίνηση γίνεται με δική τους πρωτοβουλία και δεν καταγράφεται στα δεδομένα των νέων αιτήσεων. 

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει πιο δυνατή μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v