Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιωματούχος ΕΕ: Ουδέν σχόλιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Το Eurogroup αναμένει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα δηλώσουν ξεκάθαρα τη δέσμευσή τους για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου -των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών στόχων», σχολιάζει υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος.

Αξιωματούχος ΕΕ: Ουδέν σχόλιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η πρώτη αντίδραση υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου της ΕΕ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη.

Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι «όπως και στον προεκλογικό κύκλο της Ιταλίας έτσι και στην Ελλάδα, το κάθε κόμμα προαναγγέλλει τις προθέσεις του. Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μεταμνημονιακό πρόγραμμα με στόχους που δεν μπορούν να αλλάξουν, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κομισιόν. Η όποια ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελός της να μην αποκλίνει. Μόνο έτσι μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Το Eurogroup αναμένει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα δηλώσουν ξεκάθαρα τη δέσμευσή τους για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου -των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών στόχων- και το εκφράσαμε αυτό σε κατ’ ιδίαν επαφές που είχαμε με Ελληνες αξιωματούχους των ελληνικών κομμάτων τον τελευταίο χρόνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις τοποθετήσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ άσκησε σκληρή κριτική στους δανειστές.

«Δυστυχώς οι θεσμοί συμφώνησαν σε ένα λάθος μίγμα πολιτικής», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Εκτίμησε ότι μπορεί να πείσει για την πολιτική του αλλά ξεκαθάρισε ότι «η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευση για τη ΝΔ. Δεν μπορεί να ανακάμψει αλλιώς η οικονομία». 

Όπως είπε, οι θεσμοί «στρουθοκαμήλιζαν» όταν ξηλώνονταν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από προηγούμενες κυβερνήσεις. Την ώρα που αυξάνει το μέγεθος του κράτους και ξηλώνεται η προηγούμενη μεταρρύθμιση στην παιδεία δεν είπαν τίποτα, σχολίασε δηκτικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του Σαββάτου τόνισε ότι οι δανειστές «υποτιμούν τους Έλληνες και το πόσο έχουμε ωριμάσει μέσα από αυτή την επώδυνη περιπέτεια. Υποτιμούν όμως και κάτι άλλο, ή μάλλον προτιμούν να το ξεχνάνε. Το πόσο λάθος, το πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που σήμερα -και με τη δική τους συμφωνία και υπογραφή- εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Όπως είπε, οι δανειστές φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στη συνέχεια αναρωτιούνται γιατί αυτός διαμαρτύρεται ότι πνίγεται.

«Τους ρωτώ ευθέως: Θα συμφωνούσαν σε μία τέτοια πολιτική, αν αφορούσε τη δική τους χώρα;».
«Εμείς αυτή τη θηλιά θα την κόψουμε. Η Ελλάδα θα πάρει ανάσα», δήλωσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v