Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volvo: Σταμάτησε τη συναρμολόγηση φορτηγών στο Ιράν

Λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, δεν λειτουργεί ο τραπεζικός τομέας και η εταιρεία δεν μπορεί να πληρωθεί. Η εταιρεία είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να καταστεί η χώρα βασικός εξαγωγικός κόμβος για τις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

Volvo: Σταμάτησε τη συναρμολόγηση φορτηγών στο Ιράν

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών AB Volvo σταμάτησε τη συναρμολόγηση οχημάτων στο Ιράν, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις βάζουν εμπόδια στις πληρωμές της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βιομηχανίας.

Όπως είπε ο Fredrik Ivarsson, ο όμιλος φορτηγών δεν μπορεί πλέον να πληρωθεί για οποιαδήποτε τμήματα αποστέλλει και γι’ αυτό αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στο Ιράν.

«Με όλες αυτές τις κυρώσεις και όλα αυτά που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες… το τραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί στο Ιράν. Δεν μπορούμε να πληρωθούμε… Οπότε προς το παρόν δεν κάνουμε δουλειές στο Ιράν», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Πριν από την επανεισαγωγή των κυρώσεων, η ΑΒ Volvo είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να καταστεί το Ιράν βασικός εξαγωγικός κόμβος για τις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v