Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €3,7 δισ. η UBS

Η ελβετική τράπεζα είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα εσόδων από φοροδιαφυγή και παράνομη διευκόλυνση πελατών στη Γαλλία.

Γαλλία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €3,7 δισ. η UBS
Γάλλοι εισαγγελείς πρότειναν την επιβολή προστίμου 3,7 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα επειδή βοήθησε πλούσιους Γάλλους να φοροδιαφύγουν.

Μετά από επταετή έρευνα, η UBS είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα εσόδων από φοροδιαφυγή και παράνομη διευκόλυνση πελατών στη Γαλλία.

«Η φοροδιαφυγή δεν είναι κάτι περισσότερο από την κλοπή της κοινότητας» τόνισε ο εισαγγελέας Ερίκ Ρουσό σε δικαστήριο του Παρισιού.

«Η UBS διατηρούσε, διαχειρίστηκε και επέβλεπε σκόπιμα λογαριασμούς για ανθρώπους που φοροδιαφεύγαν» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο έτερος εισαγγελέας, Σερζ Ροκ.

Με βάση το γαλλικό δίκαιο, όσοι καταδικάζονται για ξέπλυμα χρήματος μπορούν να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο που ανέρχεται στο μισό της αξίας των χρημάτων που ξεπλύθηκαν. Οι γαλλικές διωκτικές αρχές υπολογίζουν ότι οι πελάτες της UBS έκρυψαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v