Δείτε εδώ την αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Γαλλία: Η εφορία θα χρησιμοποιεί τα κοινωνιά δίκτυα για να πιάνει φοροφυγάδες

Τον εντοπισμό φοροφυγάδων μέσω της ανάλυσης ατομικών λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να επιτύχει η γαλλική εφορία.

Γαλλία: Η εφορία θα χρησιμοποιεί τα κοινωνιά δίκτυα για να πιάνει φοροφυγάδες
Η γαλλική εφορία θα αρχίσει στις αρχές του 2019 να ψάχνει τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μάχης κατά της φοροαποφυγής, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν στην εβδομαδιαία οικονομική τηλεοπτική εκπομπή Capital.

Η ιδέα είναι να εντοπίζονται φορολογικές απάτες μέσω της ανάλυσης δημόσια διαθέσιμων δεδομένων τα οποία υπάρχουν σε ατομικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Νταρμανέν, σύμφωνα με αποσπάσματα της εκπομπής που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.

«Η εφορία θα μπορεί να βλέπει αν έχετε πολλές φωτογραφίες σας με πολυτελές αυτοκίνητο ενώ δεν έχετε τα μέσα για να διαθέτετε τέτοιο αυτοκίνητο, τότε ίσως να σας το δάνεισε ο εξάδελφος ή η φιλενάδα σας ... ή ίσως πάλι όχι», λέει σύμφων με το ΑΠΕ ο Νταρμανέν.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σ' έναν νόμο που θέσπισε η Γαλλία τον περασμένο μήνα με στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες των αρχών να καταπολεμούν τη φορολογική απάτη και να επιτραπεί η ευρύτερη χρήση δεδομένων από το ίντερνετ για την ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus