Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελείς στον πρόεδρο της Nissan για οικονομικές παρατυπίες

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει χρήματα της εταιρείας για προσωπική χρήση και ότι έχει κάνει έρευνα για πιθανές ακατάλληλες πρακτικές του, όπως και του διευθυντή. Βουτιά 5% για τη μετοχή της Renault.

Εισαγγελείς στον πρόεδρο της Nissan για οικονομικές παρατυπίες

O πρόεδρος της Nissan Motor, Carlos Ghosn (και στέλεχος της Renault) δέχεται ερωτήσεις από τους εισαγγελείς του Τόκιο, λόγω υποψίας ότι παραποίησε οικονομικές εκθέσεις, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε ότι ο πρόεδρός της είχε χρησιμοποιήσει χρήματα της εταιρείας για προσωπική χρήση και ότι έχει κάνει έρευνα για πιθανές ακατάλληλες πρακτικές του Ghosn και του διευθυντή Greg Kelly, για αρκετούς μήνες.

Ανέφερε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει την άμεση αποχώρηση του Ghosn από τη θέση του προέδρου. Οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi, ο Ghosn, που έχει οδηγήσει την εταιρεία σε ανάκαμψη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, διασώζοντάς την από τα πρόθυρα χρεοκοπίας, συμμετέχει οικειοθελώς στη διαδικασία για τις φερόμενες παραβιάσεις οικονομικών και συναλλαγματικών διατάξεων.

H εφημερίδα Yomiuri αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο πρόεδρος συνελήφθη, με την κατηγορία ότι απέκρυψε στοιχεία της μισθολογικής του κατάστασης.

H μετοχή της Renault υποχωρεί 10% λόγω του γεγονότος, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιανουάριο του 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v