Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Αμετάβλητη στο 3,5% η τελική μέτρηση της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο

Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών η τελική μέτρηση της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο. Χαμηλότερη ήταν η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

HΠΑ: Αμετάβλητη στο 3,5% η τελική μέτρηση της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 3,5% σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου, η οποία επιβεβαίωσε και τις αρχικές εκτιμήσεις του Οκτωβρίου. 

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η μέτρηση θα παραμείνει αμετάβλητη. 

Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 4,2%. 

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ακόμα ότι τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3,3% το προηγούμενο τρίμηνο, μετά από άνοδο 2,1% το δεύτερο τρίμηνο. 

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,6% το τρίτο τρίμηνο αντί για 4% που είχε μετρηθεί τον Οκτώβριο. 

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν με λίγο μεγαλύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ η πτώση στις εξαγωγές ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το άλμα στις εισαγωγές αντανακλά την αγωνία των επιχειρήσεων να συσσωρεύσουν αποθέματα πριν την επιβολή δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ. Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετά υψηλότερα τα αποθέματα, με ρυθμό 86,6 δισ. δολαρίων αντί γαι 76,3 δισ. που είχε μετρηθεί αρχικά. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τρέχουσες προβλέψεις για την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο κυμαίνονται στο επίπεδο του 2,5%. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2019. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v