Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων προκαλεί φόβους ύφεσης

Η απόδοση του πενταετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε κάτω από αυτήν των τριετών και διετών τίτλων για πρώτη φορά από το 2007. Βλέπουν αντιστροφή της καμπύλης ανάμεσα στο δεκαετές και διετές ομόλογο οι αναλυτές.

ΗΠΑ: Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων προκαλεί φόβους ύφεσης

Η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πυροδοτεί φόβους για επερχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση ανάμεσα στον τριετή και τον πενταετή και ανάμεσα στον διετή και το πενταετή τίτλο αντιστράφηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τις πρώτες αντιστροφές στην καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές αναμένουν πως θα ακολουθήσει σύντομα και η αντιστροφή της καμπύλης ανάμεσα στον δεκαετή και τον διετή τίτλο.

Η αντιστροφή της καμπύλης και τα σχόλια από αξιωματούχους τους Fed ωθούν τους επενδυτές να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο ύφεσης ή «παγώματος» στις αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, δήλωσε trader συναλλάγματος της Silicon Valley Bank στο Reuters.

Tην περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υποστήριξε πως τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας είναι πολύ κοντά στο «ουδέτερο επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v