Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τετραετίας η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε τριμηνιαία βάση, σε συμφωνία με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Ηταν ο πιο αργός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τετραετίας η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

H οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών το τρίτο τρίμηνο του 2018, με την αύξηση της απασχόλησης να κατεβάζει ταχύτητα επίσης, σύμφωνα με τη Eurostat.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε τριμηνιαία βάση, καθώς η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε την Παρασκευή τα προηγούμενα προκαταρκτικά στοιχεία. 

Ηταν ο πιο αργός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχε διαμορφωθεί στο 0,4%.

Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ήταν 1,6%, αναθεωρημένη καθοδικά σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση για 1,7%.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία ανάγνωση, της Γαλλίας ήταν 0,4% πιο ισχυρή, ενώ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1%.

Η Eurostat επιβεβαίωσε τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για την απασχόληση. Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονταν στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια. Το δεύτερο τρίμηνο τα ποσοστά αντίστοιχα ήταν 0,4% και 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v