Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το τείχος στα νότια σύνορα

Πρέπει να σταματήσουμε τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων, τα μέλη συμμοριών και τους εγκληματίες από το να έρχονται στη χώρα μας, τονίζει σε ανάρτηση του. «Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πληρώνονται (λόγω του shutdown) είναι Δημοκρατικοί», γράφει με νόημα.

Τραμπ: Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα το τείχος στα νότια σύνορα

Με μήνυμα του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολιάζει το κλείσιμο των κρατικών υπηρεσιών, για έκτη μέρα, λόγω της διαφωνίας του με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση του τείχους στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εχουν συνειδητοποιήσει τελικά οι Δημοκρατικοί ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ασφάλεια στα σύνορα και ένα τείχες στα νότια σύνορα; Πρέπει να σταματήσουμε τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων, τα μέλη συμμοριών και τους εγκληματίες από το να έρχονται στη χώρα μας. Αντιλαμβάνονται οι Δημοκρατικοί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πληρώνονται είναι Δημοκρατικοί;», σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Περίπου το ένα τέταρτο των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ παραμένει σε αναστολή λειτουργίας. Βαρύτερα πλήττονται το υπουργείο Εμπορίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών, το Στέιτ Ντιπάρμεντ και το υπουργείο Στέγης και Αστικής Ανάπτυξης. Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, ενώ σε άλλους έχει δοθεί άδεια άνευ αποδοχών.

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει το νέο shutdown, η αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, ο Τραμπ απάντησε «όσο χρειαστεί».

Ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ επιμένει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται να υψωθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, για να ανασχεθεί η παράτυπη μετανάστευση και η ροή των ναρκωτικών που διακινούνται προς τη χώρα του.

Αλλά οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να εγκρίνουν το κονδύλι των 5 δισεκατομμυρίων που απαιτεί ο Πρόεδρος, το οποίο θεωρούν πολιτικαντισμό και σπατάλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v