Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jaguar Land Rover και Ford: Περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

H βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.500 θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αμερικανική ενημέρωσε ότι μειώνει κατά χιλιάδες τους εργαζομένους στην Ευρώπη, καθώς προχωράει το σχέδιο εξοικονόμησης κόστους.

Jaguar Land Rover και Ford: Περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.500 θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί την επιβράδυνση στην Κίνα και την πτώση στη ζήτηση για οχήματα ντίζελ.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία, που απασχολεί 40.000 εργαζομένους στη Βρετανία, υπογράμμισε επίσης ότι θα αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της στην πόλη Γουλβερχάμπτον, ενώ θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο συνδεσμολογίας μπαταριών κοντά στο Μπέρνινχαμ, καθώς αναπτύσσει μία πιο πράσινη σειρά αυτοκινήτων.

«Παίρνουμε αποφασιστική δράση για να βοηθήσουμε την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, εν μέσω γεωπολιτικών και ρυθμιστικών αναταραχών, όπως και τεχνολογικών προκλήσεων, με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας», είπε ο CEO της εταιρείας, Ralf Speth.

Ford: «Τσεκούρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Tην Πέμπτη, περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ανακοίνωσε και η Ford, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωράει το σχέδιο εξοικονόμησης κόστους ύψους 14 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, κάθε τμήμα του ευρωπαϊκού τομέα θα αναθεωρηθεί. «Δεν πρόκειται για προσπάθεια να γίνει η επιχείρηση πιο επαρκής αλλά για ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ford στην Ευρώπη, Steve Armstrong.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ενώσεις των εργαζομένων, αλλά ακόμη δεν έχει το τελικό νούμερο των θέσεων που θα επηρεαστούν. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα είναι χιλιάδες…» τόνισε ο κ. Armstrong.

H Ford απασχολεί 53.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, σε 15 εργοστάσια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v