Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Lufthansa ακυρώνει πάνω από 400 πτήσεις λόγω απεργίας

Οι εργαζόμενοι σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο, Αννόβερο, Βρέμη, Δρέσδη, Λειψία/Χάλλε και Έρφουρτ θα απεργήσουν από τις 2:00 πμ μέχρι τις 8 μμ την Τρίτη, καθώς η ένωση εργαζομένων Ver.di πιέζει για υψηλότερους μισθούς.

Η Lufthansa ακυρώνει πάνω από 400 πτήσεις λόγω απεργίας

Τουλάχιστον 414 πτήσεις θα ακυρώσει η Lufthansa λόγω απεργίας την Τρίτη από το προσωπικό ασφαλείας σε οκτώ γερμανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι ακυρώσεις περιλαμβάνουν 386 πτήσεις στην Ευρώπη και 28 διεθνείς.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας των αεροδρομίων σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο, Αννόβερο, Βρέμη, Δρέσδη, Λειψία/Χάλλε και Έρφουρτ θα απεργήσουν από τις 2:00 πμ μέχρι τις 8 μμ την Τρίτη καθώς η ένωση εργαζομένων Ver.di πιέζει για υψηλότερους μισθούς.

Την περασμένη εβδομάδα, 640 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Γερμανία λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας-Βόννης και της Στουτγάρδης.

Η ένωση Ver.di σημείωσε ότι διαπραγματεύεται εκ μέρους 23.000 εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας στη Γερμανία. Οι συνομιλίες για το μισθολογικό θα επαναληφθούν στις 23 Ιανουαρίου, ενώ ζητάει αύξηση μισθών, στα 20 ευρώ την ώρα, προ φόρων.

«Επειδή οι εργοδότες δεν έχουν δείξει προθυμία για καλύτερη προσφορά, η παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι απαραίτητη», τόνισε η Ute Kittel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v