Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους για το εμπόριο

Η έλλειψη προόδου σε δύο κομβικά ζητήματα της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, οδήγησε την Ουάσιγκτον στην απόφαση να απορρίψει πρόταση για προπαρασκευαστικές εμπορικές συνομιλίες.

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους για το εμπόριο
H κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε πρόταση την οποία υπέβαλλαν δύο Κινέζοι αντιπρόεδροι για προπαρασκευαστικές εμπορικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα εξαιτίας της αργής προόδου σε δύο σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με τους Financial Times.

To προγραμματισμένο ταξίδι των Γουανγκ Σουέν και Λιάο Μιν στις ΗΠΑ είχε σαν στόχο να ανοίξει το δρόμο για μια συνάντηση στις 30 και 31 Ιανουαρίου ανάμεσα στον Κινέζο αντιπρόεδρο, Λιου Χε και τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτιζερ.

Αλλά σύμφωνα με πηγές των F.T., Αμερικανοί αξιωματούχοι ακύρωσαν τις συναντήσεις αυτής της εβδομάδας με τον κ. Γουάνγκ, αντιπρόεδρο σε θέματα εμπορίου, και τον κ. Λιάο, αντιπρόεδρο σε χρηματοοικονομικά θέματα, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στο ζήτημα των «αναγκαστικών» τεχνολογικών μεταφορών και αυτό των «διαρθρωτικών» μεταρρυθμίσεων στην οικονομία της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v