Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκη της Volkswagen έναντι ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ντίζελ

O ενάγων στην υπόθεση, που υποστηρίζεται από τη myRight, καταναλωτική ένωση που έχει οργανώσει ομαδική δράση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο (BGH).

Νίκη της Volkswagen έναντι ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ντίζελ

Γερμανικό δικαστήριο την Τρίτη αποφάνθηκε υπέρ της μεγαλύτερης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της Volkswagen.

Η περίπτωση αφορούσε πελάτη που ζητούσε αποζημίωση για αγορά αυτοκινήτου ντίζελ, για το οποίο είχε πέσει θύμα εξαπάτησης, όσον αφορά τις εκπομπές αερίων, από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η απόφαση ανοίγει το δρόμο για προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το BGH, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό προηγούμενο για τους πελάτες που έπεσαν θύματα στο σκάνδαλο ντίζελ της VW και οι οποίοι έχουν υποβάλει χιλιάδες μηνύσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, έχουν εκδοθεί 22 αποφάσεις από γερμανικά εφετεία μέχρι στιγμής για υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο ρύπων και σε όλες, είτε η VW είτε συνδεδεμένοι με την εταιρεία έμποροι έχουν κερδίσει.

O ενάγων στην υπόθεση της Τρίτης, που υποστηρίζεται από τη myRight, καταναλωτική ένωση που έχει οργανώσει ομαδική δράση κατά της Volkswagen, θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, σημείωσε η myRight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v