Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Εμπορική συμφωνία με την Κίνα σύντομα ή και... καθόλου

O Αμερικανός Πρόεδορς σημείωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, για την υπογραφή της οποιαδήποτε εμπορικής συμφωνίας.

Τραμπ: Εμπορική συμφωνία με την Κίνα σύντομα ή και... καθόλου

Την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής με τον Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, για την υπογραφή της οποιαδήποτε τελικής εμπορικής συμφωνίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ωστόσο, από τον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι αν και η σινοαμερικανική συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, θα μπορούσε επίσης να μη συμβεί καθόλου.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα κυθυστερήσει την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα που επρόκειτο να εφαρμοστεί στις αρχές Μαρτίου, καθώς οι δύο χώρες έχουν κάνει «ουσιαστική πρόοδο» στις εμπορικές συνομιλίες.

«Είμαι ικανοποιημένος που ανακοινώνω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Twitter.

«Κατά συνέπεια (...) θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προβλέπεται (ως) τώρα την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v