Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Nissan

Κατά την έξοδό του, ο Κάρλος Γκοσν φορούσε μπλε στολή εργασίας, καπέλο, γυαλιά και μάσκα στο πρόσωπο. Παρέμεινε στο κελί για 108 ημέρες, ενώ ήταν το τρίτο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Nissan

Ελεύθερος -με περιοριστικούς όρους- αφέθηκε από φυλακή του Τόκιο ο Κάρλος Γκοσν, αφότου πλήρωσε 9 εκατ. δολάρια σε εγγύηση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας παρέμεινε στη φυλακή για 108 ημέρες, από την ημέρα της σύλληψής του στις 19 Νοεμβρίου.

Τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του με κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα, το δικαστήριο αποφάσισε να δεχθεί τον ορισμό εγγύησης, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθείται με κάμερα και θα παραμείνει στην Ιαπωνία.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Γκοσν φορούσε μπλε στολή εργασίας, καπέλο, γυαλιά και μάσκα στο πρόσωπο.



Οι δικαστές δέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων του, σύμφωνα με τις οποίες ο Γκοσν δέχθηκε εκτεταμένη εποπτεία. Ηταν το τρίτο αίτημά του για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και σαφώς μία νίκη για τη νομική ομάδα που τον εκπροσωπεί.

Εάν καταδικαστεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται -φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας- είναι αντιμέτωπος ακόμη και με 10 χρόνια φυλακή.

Ο Κάρλος Γκοσν, που ήταν στο τιμόνι της εταιρείας για 19 χρόνια, αρνείται τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v