Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνετρίβη Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 157 επιβαίνοντες

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως πρόκειται για την πτήση ET 302, από Αντίς Αμπέμπα προς Ναϊρόμπι. Δεν υπάρχουν επιζώντες, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Οι εθνικότητες των επιβατών. Ο πιλότος ανέφερε «δυσκολίες»

Συνετρίβη Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 157 επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας. «Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Επέβαιναν πολίτες από περισσότερες από 30 χώρες

Στο μοιραίο Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, επέβαιναν πολίτες από 30 χώρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας. Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη. Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Βισοφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 08:38 π.μ. τοπική ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μπολε της Αντίς Αμπέμπα και έχασε επαφή στις 08:44 π.μ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το αεροσκάφος που συνετρίβη «δεν είχε γνωστά τεχνικά προβλήματα», ενώ ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους είχε «εξαιρετικό ιστορικό πτήσεων». Κατά τον ίδιο, ο πιλότος ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια να επιστρέψει.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το γραφείο του πρωθυπουργού Abiy Ahmed, έγραψε: «Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλληπητήριά μας προς τις οικογένειες αυτών που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών στην προγραμματισμένη πτήση προς το Ναϊρόμπι της Κένυας, σήμερα το πρωί».


Τα αίτια της συντριβής  παραμένουν άγνωστα. Σύμφωνα, πάντως, με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24”, το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι “είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]”.

“Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του,” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Η Boeing σε ετοιμότητα να παράσχει τεχνική βοήθεια

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ που συνετρίβη σήμερα στα κεντρικά της Αιθιοπίας, λίγο μετά την απογείωσή του.

Η Boeing εξέφρασε επίσης, την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.

Συλλυπητήρια Πρ. Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v