Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nikkei: Η Nissan μειώνει 15% την ετήσια παραγωγή οχημάτων

Αναμένεται να παράγει περίπου 4,6 εκατ. οχήματα τη χρονιά που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020. Αυτή θα είναι η πιο χαμηλή συνολική παραγωγή για τη Nissan των τελευταίων εννέα ετών. Πτώση 2,2% για τη μετοχή.

Nikkei: Η Nissan μειώνει 15% την ετήσια παραγωγή οχημάτων

Υποχωρούν 2,2% οι μετοχές της Nissan Motor την Παρασκευή στην Ιαπωνία, μετά το δημοσίευμα ότι θα περικόψει την παγκόσμια παραγωγή κατά 15% για το τρέχον έτος χρήσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προγραμματίζει να υλοποιήσει σχέδιο που είχε υποστηρίξει ο πρώην πρόεδρός της Κάρλος Γκοσν.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, αναμένεται να παράγει περίπου 4,6 εκατ. οχήματα τη χρονιά που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020. Αυτή θα είναι η πιο χαμηλή συνολική παραγωγή για τη Nissan των τελευταίων εννέα ετών, σημειώνει η Nikkei. 

Από την πλευρά της η αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει, σύμφωνα με το Reuters, ότι το δημοσίευμα είναι «εντελώς λανθασμένο».

Νωρίτερα φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε το outlook για το λειτουργικό κέρδος. Ο Γκοσν απομακρύνθηκε από την προεδρία τον Νοέμβριο και προς το παρόν κρατείται σε φυλακή του Τόκιο.

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθη για πρώτη φορά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ έχει κατηγορηθεί για οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με χρήματα της εταιρείας, όπως και για απόκρυψη των εισοδημάτων του.

Οι μετοχές της Nissan είναι 6% χαμηλότερα τους τελευταίους έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v