Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Τα κέρδη από τους δασμούς θα πάνε στους αγρότες

Το Πεκίνο μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλλει οικονομικά αντίποινα κατά των Αμερικανών αγροτών, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ. Προανήγγειλε συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ στη G20.

Τραμπ: Τα κέρδη από τους δασμούς θα πάνε στους αγρότες

Τα έσοδα που κερδίζουν οι ΗΠΑ από τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων θα κατευθυνθούν στους Αμερικανούς αγρότες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι η Κίνα θα επιχειρήσει πιθανότατα να επιβάλλει οικονομικά αντίποινα κατά των αγροτών. 

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε στήριξη ως και $15 δισ. στους Αμερικανούς αγρότες.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετική θέση αυτή τη στιγμή στην εμπορική διαπραγμάτευση με την Κίνα, επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να αποδέχονται να τους εκμεταλλεύεται η Κίνα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τραμπ κατηγόρησε παράλληλα το Πεκίνο ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με την κυβέρνηση του για το εμπόριο, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατά 95% έτοιμη. 

Σημείωσε πάντως ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της G20. Η συνάντηση αυτή μπορεί να είναι εποικοδομητική, πρόσθεσε. 

Ο Αμερικανός υπουργός Στίβεν Μνούτσιν σημείωσε από την πλευρά του πως οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v