Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη χρονιά «πράσινης» ενέργειας για την Google

Το 100% των αναγκών της σε ενέργεια καλύπτει η Google από εταιρείες που λειτουργούν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα κυρίως σε Β. Αμερική και Β. Ευρώπη. Σημαντική εξοικονόμηση χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και την ευρεία χρήση τεχνολογιών cloud.

Δεύτερη χρονιά «πράσινης» ενέργειας για την Google

Το σύνολο των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές κάλυψε πλήρως η Google το 2018 και για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι βελτιώσεις στον σχεδιασμό των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα data centers της. Η Google τονίζει πως οι συγκεκριμένες υποδομές είναι επτά φορές πιο αποδοτικές από ενεργειακής πλευράς σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Προσθέτει, επίσης, πως η χρήση τεχνολογιών νέφους (cloud computing) είναι 85% πιο αποδοτική σε σχέση με τη χρήση servers εντός των κτιρίων της.

Η εταιρεία έχει συμβόλαια κυρίως με εταιρείες που λειτουργούν αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά συστήματα κυρίως σε Βόρεια Αμερική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ υπάρχουν επίσης συνεργάτες στη Χιλή και το Ταϊβάν. Ειδικότερα στην Ολλανδία η Google έχει συστήσει ένα κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με την Philips, την AkzoNobel και την DSM, για την αγορά ενέργειας από αιολικά πάρκα που λειτουργούν στη χώρα.

Συνολικά η Google προμηθεύεται 3,5 GW ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των υποδομών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v