Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Η Fed δεν ξέρει τι κάνει, αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα

Eίμαστε σε πορεία για να έχουμε έναν Ιούνιο από τους καλύτερους στην αμερικανική ιστορία, σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter. Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα τα έκανε μαντάρα, προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τραμπ: Η Fed δεν ξέρει τι κάνει, αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα

Εντονη κριτική κατά της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας την πίεση στην κεντρική τράπεζα για αλλαγή πολιτικής και μείωση επιτοκίων.

«Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσποδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι κάνει -αύξησε τα επιτόκια πάρα πολύ γρήγορα (πολύ χαμηλός πληθωρισμός, σε άλλα μέρη του κόσμου επιβράδυνση, μειώσεις και χαλάρωση), και προχώρησε σε σύσφιξη μεγάλου μεγέθους, $50 δισ./μήνα-, είμαστε σε πορεία για να έχουμε έναν Ιούνιο από τους καλύτερους στην αμερικανική ιστορία».

«Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει, εάν η Fed τα είχε κάνει σωστά. Χιλιάδες μονάδες υψηλότερα ο Dow και το ΑΕΠ στο 4 ή ακόμη και 5%. Τώρα έχουν κολλήσει, σαν ένα πεισματάρικο παιδί, όταν χρειαζόμαστε μειώσεις επιτοκίων και χαλάρωση, για να καλύψουμε αυτό που οι άλλες χώρες κάνουν εναντίον μας. Τα έκαναν μαντάρα!»

Η κάθε χώρα να προστατεύει τα δικά της δεξαμενόπλοια στη Μέση Ανατολή

Να προστατεύουν τα δικά τους πλοία οι υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ιαπωνίας, στη Μέση Ανατολή, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε, επίσης μέσω Twitter: «Η Κίνα περνάει το 91% του πετρελαίου της από τα Στενά (του Ορμούζ), η Ιαπωνία το 62% και πολλές άλλες χώρες παρομοίως. Γιατί να προστατεύουμε τις θαλάσσιες οδούς για άλλες χώρες (τόσα χρόνια) με μηδενική αποζημίωση;».

Προσθέτει: «Ολες αυτές οι χώρες πρέπει να προστατεύουν τα δικά τους πλοία, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που ήταν πάντα επικίνδυνο».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v