Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρική πρωτιά στις ηλεκτρονικές βινιέτες στην Ευρώπη

Μέσω εφαρμογής στο κινητό τους θα μπορούν να προμηθεύονται βινιέτες όσοι ταξιδεύουν οδικώς στη Βουλγαρία. Το νέο σύστημα καταργεί τα παλιά αυτοκόλλητα και δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να λανσάρουν εύκολα νέες υπηρεσίες.

Βουλγαρική πρωτιά στις ηλεκτρονικές βινιέτες στην Ευρώπη

Η κοινοπραξία Kapsch Traffic Solutions, παρέδωσε ένα πλήρως λειτουργικό, πανεθνικό σύστημα ηλεκτρονικής βινιέτας (e-vignetter) στις βουλγαρικές Αρχές, οι οποίες ολοκληρωσαν την παραλαβή του τον περασμένο Μάιο.

Όσοι ταξιδεύουν στη Βουλγαρία οδικώς, μπορούν τώρα να προμηθευτούν e-vignettes μέσω εφαρμογής κινητού, website και αυτόματων πωλητών στα πρατήρια καυσίμων, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με τα παλιά αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των οχημάτων τους.

Το αντίτιμο για τη χρήση του εθνικού οδικού δικτύου της Βουλγαρίας που καλύπτει περισσότερα από 16.000 χλμ. παρέμεινε το ίδιο. Το σύστημα είναι ευέλικτο και επιτρέπει στις αρχές να λανσάρουν νέα προϊόντα βινιετών με ελάχιστα κλικ χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Οι τοπικές αρχές έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας και δημιούργησαν μια «Βινιέτα του Σαββατοκύριακου», για εκείνους που ταξιδεύουν λιγότερο συχνά και διατίθεται μαζί με την ετήσια, την τριμηνιαία, τη μηνιαία και την εβδομαδιαία ηλεκτρονική βινιέτα, προϊόντα που είναι ήδη πολύ δημοφιλή στην αγορά. 

Η Βουλγαρία είναι η 6η Ευρωπαϊκή χώρα μετά την Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία, στην οποία έχει δουλέψει η Kapsch για τη δημιουργία εθνικών συστημάτων είσπραξης διοδίων και η πρώτη στην Ευρώπη που εφαρμόζεται το σύστημα ηλεκτρονικής βινιέτας (e-vignette).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v