Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μανία για ηλεκτρικά πατίνια στη Γερμανία

Οι εταιρείες φεύγουν από το Παρίσι, μετά την αντίδραση του δήμου στο χάος που επικράτησε. Πολλές startup σπεύδουν σε πόλεις της Γερμανίας, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία της Ευρώπης τα νομιμοποίησε τον περασμένο μήνα.

Μανία για ηλεκτρικά πατίνια στη Γερμανία

Σχεδόν οι μισές εταιρείες ηλεκτρικών σκούτερ στο Παρίσι διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους την περασμένη εβδομάδα, αφότου ο δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας ορκίστηκε να βάλει... φρένο στην «αναρχία» που προκλήθηκε στους δρόμους της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, την ίδια ώρα πολλές από τις ίδιες startup επιχειρήσεις σπεύδουν σε πόλεις της Γερμανίας, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία της Ευρώπης τα νομιμοποίησε τον περασμένο μήνα.

«Στη Γερμανία επικρατεί μανία για σκούτερ», τονίζει ο Boris Mittermüller, συνιδρυτής και στέλεχος της Circ, μίας από τις πρώτες εταιρείες που κυκλοφόρησαν στη χώρα. «Ο καιρός είναι τέλειος. Εχουμε πραγματικά μεγάλη δυναμική. Ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί».

Οι ευρωπαϊκές startup εταιρείες με ηλεκτρικά πατίνια, συμπεριλαμβανομένων των Circ, Voi και Tier, ανταγωνίζονται τις αμερικανικές Lime και Bird, για να καθιερωθούν στη Γερμανία.

Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως τα διπλά φρένα και οι θέσεις για πινακίδες κυκλοφορίας, αναγκάζουν τις εταιρείες να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν νέα μοντέλα, ειδικά για τη γερμανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v