Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PBOC: Η Κίνα δεν χειραγωγεί το νόμισμά της

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αναφέρει πως ο ορισμός της Κίνας ως χώρας που χειραγωγεί το νόμισμά της αποτελεί μονομερή ενέργεια και ενέργεια προστατευτισμού, και βλάπτει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες.

PBOC: Η Κίνα δεν χειραγωγεί το νόμισμά της

Η Κίνα τάσσεται σθεναρά κατά της απόφασης των ΗΠΑ να χαρακτηρίσει τη χώρα ως «χειραγωγό νομίσματος», δήλωσε η κινεζική κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας πως το Πεκίνο δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε θα χρησιμοποιήσει το γουάν για να αντιμετωπίσει τις εμπορικές εντάσεις με τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αναφέρει πως ο ορισμός της Κίνας ως χώρας που χειραγωγεί το νόμισμά της αποτελεί μονομερή ενέργεια και ενέργεια προστατευτισμού, και βλάπτει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες.

Η συναλλαγματική ισοτιμία αποφασίζεται από την προσφορά και ζήτηση της αγοράς, τονίζει, προσθέτοντας πως δεν τίθεται ζήτημα χειραγώγησης του νομίσματος στην Κίνα.

Η Τράπεζα, η οποία καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις ενέργειές τους, δηλώνει πως θα διατηρήσει ουσιαστικά σταθερό το γουάν, σε λογικό και ισορροπημένο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v