Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Άλλες 90 ημέρες στην Huawei

Το θέμα της Huawei αναμένεται να συζητήσουν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία εντός του Σαββατοκύριακου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΗΠΑ: Άλλες 90 ημέρες στην Huawei

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται να επεκτείνει για 90 ημέρες την «προσωρινή γενική άδεια» που έχει δώσει στην Huawei για την προμήθεια εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το Reuters, η επέκταση θα τεθεί σε ισχύ στις 19 Αυγούστου, ωστόσο η κατάσταση γύρω από την αδειοδότηση της Huawei παραμένει ρευστή. Το συγκεκριμένο θέμα εξελίσσεται σε ισχυρό χαρτί των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαπραγμάτευση με την Κίνα για το πλαίσιο των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων, σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συζητήσει το θέμα της Huawei με τον Κινέζο ομόλογό του Σι στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που θα έχουν εντός του Σαββατοκύριακου.

Πολλοί προμηθευτές της Huawei έχουν ζητήσει από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να τους χορηγήσει ειδική άδεια προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την κινεζική εταιρεία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος, περισσότερες από 50 επιχειρήσεις έχουν λάβει άδειες.

Υπολογίζεται ότι από τα 70 δισ. δολάρια που δαπανά ετησίως η Huawei για την προμήθεια εξαρτημάτων από διάφορους κατασκευαστές ανά τον κόσμο, τα 11 δισ. καταλήγουν σε αμερικανικές εταιρείες όπως η Qualcomm και η Micron Technology.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v