Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Οικονομίες” από Deutsche Telekom - France Telecom

Χρήματα προσπαθούν να εξοικονομήσουν ευρωπαϊκές τηλεπικονωνιακές εταιρίες, όπως η France Telecom και η Deutsche Telekom, ώστε να αποπληρώσουν τα τεράστια δάνεια που πήραν για την προμήθεια GPRS. Η μεν πρώτη με περικοπές στις προγραμματισμένες επενδύσεις, ενώ η δεύτερη πουλώντας 6 καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα.

”Οικονομίες” από Deutsche Telekom - France Telecom
Την πρόθεσή της να παρέμβει και να εξαγοράσει 6 καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα από τη γερμανική Deutsche Telekom ανακοίνωσε η αγγλική εταιρία Compere.

Η Deutsche Telekom βρίσκεται για τον ίδιο λόγο σε αποκλειστικές συνομιλίες με τη Liberty, η οποία όμως συναντά την αντίδραση της επιτροπής ελέγχου μονοπωλίου της Γερμανίας και πιθανότατα θα τεθεί εκτός. Το ζήτημα είναι πώς θα εκτιμήσει η γερμανική κυβέρνηση το ποσό των 4,8 δισ. δολαρίων που η Liberty προσφέρει, καθώς, αν το θελήσει, είναι ικανή να προσπεράσει τις υποδείξεις της επιτροπής.

Και ενώ η γερμανική εταιρία προσπαθεί να βγάλει τα χρωστούμενα από την αγορά της άδειας κινητής τρίτης γενιάς προβαίνοντας σε πωλήσεις, η εν Γαλλία αντίστοιχη εταιρία, η France Telecom, απαγορεύει στην κατά 28,5% θυγατρική της, γερμανική MobilCom, να προχωρήσει σε επένδυση δημιουργίας δικτύων τηλεφωνίας στη Γερμανία.

Η France Telecom, τα χρέη της οποίας ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, είδε πρόσφατα τη μετοχή της να απαξιώνεται από το επενδυτικό κοινό λόγω φόβων για πιθανότητα μη αποπληρωμής των δανείων του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v