Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν οι αεροπορικές εταιρείες

Emirates και Flydubai ακύρωσαν τις πτήσεις της Τετάρτης προς τη Βαγδάτη. Singapore Airlines, China Airlines και Malaysia Airlines βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσαν ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν οι αεροπορικές εταιρείες

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν ή θα ακυρώνουν πτήσεις, λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εταιρείες Singapore Airlines, China Airlines και Malaysia Airlines βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ, η Emirates με έδρα το Ντουμπάι και η αεροπορική Flydubai ακύρωσαν τις πτήσεις της Τετάρτης προς τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές σε σχέση με τη λειτουργία μας και θα κάνουμε περαιτέρω επιχειρησιακές αλλαγές εάν χρειαστεί», ανέφερε η Emirates σε δήλωση προς το Reuters.

Οι ανακοινώσεις ήρθαν αφότου το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Η FAA επικαλέστηκε την «κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v