Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Στις 15 Ιανουαρίου ή «λίγο μετά» η υπογραφή του deal με Κίνα

Ο πρόεδρος Τραμπ, σε συνέντευξή του, είπε πως «θα υπογράψουμε στις 15 Ιανουαρίου -νομίζω θα είναι στις 15 Ιανουαρίου, αλλά λίγο μετά, αλλά νομίζω στις 15 Ιανουαρίου- μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα».

Τραμπ: Στις 15 Ιανουαρίου ή «λίγο μετά» η υπογραφή του deal με Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η «Φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί την 15η Ιανουαρίου, δήλωσε χθες Πέμπτη πως η συμφωνία μπορεί να υπογραφτεί «λίγο μετά».

Σε συνέντευξή του στην ABC TV είπε χαρακτηριστικά πως «θα υπογράψουμε στις 15 Ιανουαρίου -νομίζω θα είναι στις 15 Ιανουαρίου, αλλά λίγο μετά, αλλά νομίζω στις 15 Ιανουαρίου- μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα». 

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ημερομηνία είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο μέσω ανάρτησής του στο Twitter στις 31 Δεκεμβρίου. 

Ο Λευκός Οίκος, όπως αναφέρει το Reuters, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για διευκρίνιση των σχολίων του Τραμπ.

Σημειώνεται πως χθες, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος της Κίνας, ο οποίος είναι και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων, θα υπογράψει τη συμφωνία στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Λιου Χε θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 13-15 Ιανουαρίου, όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v