Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλάρμ ύφεσης στις ΗΠΑ στέλνουν τα ομόλογα

To διάγραμμα της πορείας του spread, της διαφοράς δηλαδή της απόδοσης του 3μηνιαίου ομολόγου έναντι του 10ετούς στις ΗΠΑ δεν έχει στείλει ψευδές σήμα, για περισσότερο από 50 χρόνια, λέει ο John Authers του Bloomberg.

Αλάρμ ύφεσης στις ΗΠΑ στέλνουν τα ομόλογα

Σε περίπτωση που χάσατε την εικόνα: Η καμπύλη της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων για τις εκδόσεις 3 μηνών και 10 ετών, επανέρχεται σε αντεστραμένη κατάσταση.

Η καμπύλη των επιτοκίων συνήθως τείνει να αποτελεί ένα καλό σινιάλο για πρόβλεψη ύφεσης.

To διάγραμμα της πορείας του spread, της διαφοράς, δηλαδή, της απόδοσης του 3μηνιαίου ομολόγου έναντι του 10ετούς στις ΗΠΑ δεν έχει στείλει ψευδές σήμα, για περισσότερο από 50 χρόνια, λέει ο John Authers επικεφαλής του τμήματος παρακολούθησης των αγορών στο Bloomberg.

Σημειώνεται, ότι η καμπύλη των αποδόσεων στα ομόλογα είναι αντεστραμμένη όταν τα βραχυχρόνια επιτόκια είναι υψηλότερα από το επιτόκιο του 10ετούς, οπότε η συγκεκριμένη κλίση της καμπύλης χαρακτηρίζει τη μορφή της, στέλνοντας τα αντίστοιχα μηνύματα.

Στην παρούσα φάση, όχι και τόσο ευχάριστα μηνύματα, καθώς δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για προοπτική ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Τον συγκεκριμένο σηματωρό, παρατηρούν όλοι οι traders απανταχού στον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v