Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει πτήσεις προς το εξωτερικό η Κίνα

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με έμφαση στο Πεκίνο.

Κόβει πτήσεις προς το εξωτερικό η Κίνα

Η κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις προς ξένους προορισμούς, ενώ διέταξε μερικές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Πεκίνο να προχωρήσουν σε επαναπρογραμματισμό του πτητικού τους έργου.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με έμφαση στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάποιες διεθνείς πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να προσγειωθούν στο Πεκίνο μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εξυπηρετηθούν από άλλα αεροδρόμια.

Μεταξύ αυτών, οι πτήσεις της Air China από τη Μόσχα και το Παρίσι, οι οποίες θα προσγειώνονται στην Τιαντζίν.

Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης για 2η ημέρα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, όμως ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2 στο εξωτερικό ανήλθε σε 39, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Από τα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα 14 εντοπίστηκαν στην Γκουανγκντόνγκ, 8 στη Σαγκάη και 6 στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τις 80.967.

Ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στη μεγαλούπολη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, ανερχόταν σε 3.248 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξημένος κατά τρεις από την προηγουμένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v