ΠΟΥ: Δεν αρκεί το lockdown

«Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή στο να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν και τις επαφές τους και να τους απομονώσουμε», τονίζει κουρυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Γιατί δεν αρκούν οι περιορισμοί σε μετακινήσεις και συναθροίσεις.

ΠΟΥ: Δεν αρκεί το lockdown

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορωνοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

«Οσο για τον κίνδυνο του lockdown... εάν δεν εφαρμόσουμε ισχυρά μέτρα για τη δημόσια υγεία τώρα, όταν αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κρούσματα θα ενισχυθούν και πάλι», υπογράμμισε. 

Πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και αμερικανικές πολιτείες έχουν εφαρμόσει δραστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, με πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, ενώ σχολεία, μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει. 

Ωστόσο, ο κ. Ράιαν θεωρεί ότι οι χώρες αυτές πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας, όπου οι περιορισμοι συνδυάστηκαν με δραστικά μέτρα και συνεχή τεστ σε ύποπτα κρούσματα του Covid 19.

"Από τη στιγμή που διακόψαμε τη μετάδοση, πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό. Πρέπει να πάμε τη μάχη προς τον κορωνοϊό", δήλωσε. 

Εκτίμησε δε ότι ένα εμβόλιο δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος. "Τα εμβόλια θα έλθουν αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα", υπογραμμίζει. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v