Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέρρευσε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Ο δείκτης PMI της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit βυθίστηκε στις 44,5 μονάδες. Το αποτέλεσμα ήταν το πιο χαμηλό από τα μέσα του 2012 και αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.

Κατέρρευσε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Κατέρρευσε η δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, καθώς το φρένο στις εφοδιαστικές αλυσίδες, που προκλήθηκε από τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, οδήγησε σε πτώση της παραγωγής των εργοστασίων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης PMI της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης βυθίστηκε στις 44,5 μονάδες. Ήταν χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 44,8 μονάδες καθώς και πολύ πιο κάτω από το 49,2 του Φεβρουαρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν το πιο χαμηλό από τα μέσα του 2012 και αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή βυθίστηκε στις 38,5 μονάδες από 48,7 αρκετά χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 39,5. Ήταν το πιο χαμηλό από τον Απρίλιο του 2009.

Και η ζήτηση επίσης κατέρρευσε. Ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες βυθίστηκε σε χαμηλό 11 ετών στις 37,5 μονάδες από 49,4. Ηταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία των 23 ετών της έρευνας.

Ο ΡΜΙ για τη γερμανική μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 45,4 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,6 μονάδων από τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v