Ζημιές-ρεκόρ $50 δισ. για τη Berkshire Hathaway του Μπάφετ

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή είχε ωστόσο ποσό-ρεκόρ, πάνω από $137 δισ. σε μετρητά και ισοδύναμα στον ισολογισμό της στο τέλος του πρώτου τριμήνου, από 127 δισ. στο τέλος του 2019.

Ζημιές-ρεκόρ $50 δισ. για τη Berkshire Hathaway του Μπάφετ

H εταιρεία Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε το Σάββατο καθαρές ζημιές 50 δισ. δολαρίων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε τις επενδύσεις της σε μετοχές. 

Σύμφωνα με το CNBC, τα λετουργικά κέρδη της ενισχύθηκαν ακόμη και αν η Covid-19 ήταν πλήγμα για τις δραστηριότητές της.

Οι καθαρές ζημιές της Berkshire για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έφτασαν στα 49,75 δισ. δολάρια, αντανακλώντας απώλειες $54,52 δισ. από επενδύσεις, κυρίως κοινές μετοχές.

Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη, τα οποία ο Μπάφετ θεωρεί καλύτερο μέτρο απόδοσης, αυξήθηκαν 6%, φτάνοντας στα 5,87 δισ. δολάρια.

Η Berkshire είχε πάνω από 137 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα στον ισολογισμό της στο τέλος του πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας ποσό-ρεκόρ, από περίπου 127 δισ. δολάρια στο τέλος του 2019.

Η εταιρεία δαπάνησε μόλις 1,8 δισ. δολάρια για αγορές μετοχών και μόλις $1,7 δισ. δολάρια για την επαναγορά μετοχών της Berkshire Hathaway.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v