Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» στις επιχορηγήσεις ΕΕ προς τις χώρες-μέλη λέει η Αυστρία

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να στηρίζουμε τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω δανείων και όχι μέσω επιχορηγήσεων», ανέφερεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας

«Οχι» στις επιχορηγήσεις ΕΕ προς τις χώρες-μέλη λέει η Αυστρία

Η Αυστρία επιμένει ότι η έκτακτη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη, που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, θα πρέπει να βασίζεται σε εξοφλητέα δάνεια και όχι σε επιδοτήσεις, ανέφερεται σε σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse που επικαλείται την Καγκελαρία.

Η Γερμανία και η Γαλλία πρότειναν χθες ένα ταμείο ύψους 500 δισεκ. ευρώ που θα προσφέρει επιχορηγήσεις στις περιοχές και τους κλάδους της ΕΕ που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Το σχέδιο απαιτεί τη συναίνεση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να στηρίζουμε τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω δανείων και όχι μέσω επιχορηγήσεων», ανέφερεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v