Κι άλλες διεθνείς πτήσεις επιτρέπει η Κίνα από Δευτέρα

Από τις 8 Ιουνίου, ξένες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δεν επιτρέπεται να πετούν προς τη χώρα, θα μπορούν να κάνουν δρομολόγια προς μία πόλη που θα επιλέξουν. Η κίνηση θεωρείται απάντηση στις αμερικανικές απαγορεύσεις κινεζικών πτήσεων.

Κι άλλες διεθνείς πτήσεις επιτρέπει η Κίνα από Δευτέρα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας θα επιτρέψει σε ξένες αεροπορικές εταιρίες, στις οποίες αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις στην Κίνα, να αρχίσουν από τις 8 Ιουνίου δρομολόγια προς μια πόλη που θα επιλέξουν, έγινε γνωστό από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Paper. 

Σύμφωνα με τον εν λόγω ιστότοπο, ο οποίος υποστηρίζεται από την τοπική κυβέρνηση της πόλης της Σανγκάης, οι πιστοποιημένες αεροπορικές εταιρίες μπορούν να επιλέξουν τον προορισμό στον οποίο θέλουν να πετάξουν.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ανακοίνωση έγινε 12 ώρες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε εντολή για να απαγορεύσει προσωρινά τις επιβατικές πτήσεις από την Κίνα, αν το Πεκίνο δεν επιτρέψει στις αμερικανικές αεροπορικές να εισέλθουν και πάλι στην κινεζική αγορά. Η κίνηση έχει στόχο να τιμωρήσει την Κίνα επειδή δεν συμμορφώθηκε με υφιστάμενη συμφωνία των δύο χωρών για τις πτήσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v