Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόμη 1,877 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε μία εβδομάδα

Πριν την πανδημία, δεν είχαν καταγράψει ποτέ εβδομάδα με πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις ανεργίας. Ο αριθμός των νέων ανέργων αφήνει ενδείξεις πως τα χειρότερα πέρασαν, αν και οι οικονομολόγοι εκτιμούν την ανεργία κοντά στο 20%.

Ακόμη 1,877 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ σε μία εβδομάδα

Ενδέκατη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία οι νέες αιτήσεις για επίδομα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο. Πριν την πανδημία, οι ΗΠΑ δεν είχαν καταγράψει ποτέ εβδομάδα με πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις ανεργίας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν το 1,877 εκατ., την τελευταία εβδομάδα, έναντι μικρότερης πρόβλεψης που έκανε λόγο για 1,775 εκατ.

Ο αριθμός των νέων ανέργων αφήνει ενδείξεις πως τα χειρότερα πέρασαν, όσον αφορά την κρίση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, αλλά το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό.

Καθώς οι αμερικανικές πολιτείες αρχίζουν να ανεβάζουν ρολά, μετά το σχεδόν τρίμηνο «λουκέτο», οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα κυμαίνεται περίπου στο 20% για τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι λιγότερες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, όταν είχαν καταγραφεί 2,1 εκατομμύρια άνεργοι.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (continuing claims) ανήλθε σε 21,5 εκατομμύρια, καταγάφοντας άνοδο κατά 649.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα, επίσης χειρότερα από ό,τι αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v